top of page

 

</> VirtualStudio®

"Alles wat een kennsontwikkelaar nodig heeft, is een NO CODE- platform"

Anamaria Kudrna, Instructional Designer
Game-based Training

Waarom VirtualStudio een onmisbare tool is voor elke kennisontwikkelaar die game-based trainingen wil ontwikkelen!

In het snel evoluerende onderwijs- en opleidingslandschap zijn innovatieve instrumenten en methoden nodig om voorop te blijven lopen. VirtualStudio®, ontwikkeld door BlueTea, loopt voorop in deze evolutie en biedt een geavanceerd platform dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop u instructie-inhoud creëert, beheert en levert.

Wat is VirtualStudio®?

 

VirtualStudio® is een geavanceerde virtuele leeromgeving die speciaal is afgestemd op kennisontwikkelaars zoals jij. Het combineert de nieuwste technologieën op het gebied van virtual reality (VR) en augmented reality (AR) met een intuïtieve interface om meeslepende, boeiende en effectieve leerervaringen te creëren. Of u nu bedrijfstrainingsprogramma's, educatieve curricula of gespecialiseerde cursussen voor de ontwikkeling van vaardigheden ontwikkelt, VirtualStudio® biedt de tools en flexibiliteit die u nodig hebt om uw visie tot leven te brengen.

Belangrijkste kenmerken

MEESLEPENDE LEEROMGEVING

Creëer realistische en interactieve scenario's die reële omgevingen simuleren, zodat leerlingen praktijkgericht kunnen oefenen zonder de risico's of beperkingen van fysieke ruimtes.

 

VirtualStudio® is compatibel met elk apparaat en besturingssysteem. Dit betekent dat inhoudelijke wijzigingen kunnen worden doorgevoerd via pc, smartphone of tablet.

MEERTALIG

De structuur van VirtualStudio® maakt een eenvoudige vertaling van alle instructies in de trainingsomgeving mogelijk. Met behulp van bijvoorbeeld een  CSV import en export kan content eenvoudig worden vertaald en opnieuw in de training worden geladen.

 

Meertalige ondersteuning beperkt zich niet alleen tot tekst, maar kan ook een verscheidenheid aan media ondersteunen die afhankelijk zijn van de taal.

DATAGEDREVEN INZICHTEN

Gebruik van slimme analyses om de prestaties en betrokkenheid van cursisten te volgen.

 

Krijg waardevolle inzichten in de manier waarop de cursus wordt gebruikt en herken hierdoor cursusonderdelen die wellicht nader uitgewerkt moeten worden, zodat u de leerervaring voortdurend kunt verbeteren.

VOLLEDIG BEVEILIGD

VirtualStudio® hanteert strikte regels met betrekking tot beveiliging en ongeautoriseerde toegang. De webapplicatie en de gegenereerde gesimuleerde trainingsomgeving zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers en gesloten voor onbekende (externe) gebruikers.

BESCHIKBAARHEID

VirtualStudio® is een webgebaseerde applicatie die op elk moment wereldwijd beschikbaar is. Dit ondersteunt de flexibiliteit om altijd, overal en op elke manier via Simulated Training te trainen.

BACK-UP

Een back-up maken van gegevens (die zijn gegenereerd via VirtualStudio®) is een automatisch proces. Hierdoor kan het verlies van belangrijke trainingsresultaten, bestanden en/of wijzigingen eenvoudig worden voorkomen.

No Code

Bij VirtualStudio is tijd geld en we willen niet dat u er een minuut aan verspilt. Sinds 2016 bieden we onze klanten ons webgebaseerde CMS aan om hun leven te vereenvoudigen bij het maken van interactieve scenario's, technologiehandleidingen of gamegebaseerde trainingen in een 3D-omgeving. Onze TOOLBOX heeft de kracht om het bewerken van een complexe gamegebaseerde training te vereenvoudigen. Want nogmaals, er is geen programmeerkennis vereist om de gameflow in te stellen, aan te passen of te verbeteren!

HINTEND

Stel timers in, detecteer of de speler vastloopt, bied ondersteuning en geef contextgebaseerde tips op elk punt in het level, passend bij de score die betrekking heeft op de actie van de speler. ​VirtualStudio biedt onbeperkte HINTING-functionaliteit.

MARKERING

Wilt u als kennis ontwikkelaar elementen in de virtuele 3D-wereld aanwijzen? ​ MARKEER gewoon het virtuele element op elk moment in het scenario/niveau en op basis van de (inter)acties en levelflow van de speler. Voeg eigenschappen toe zoals kleur, transparantie en knipperfrequentie om de markering te laten aansluiten bij het visuele ontwerp van je game of de vereiste nadruk.

TROFEEËN

Verander uw saaie (digitale) handleiding of virtuele simulatie in een pakkende leerervaring voor de speler door TROFEEËN toe te voegen die gedurende het spel verdiend kunnen worden. Voeg een of meer trofeeën toe om een reeks competenties te matchen, en koppel de trofee bijvoorbeeld aan een slagingspercentage. Trofeeën kunnen ook worden gebruikt om nieuwe niveaus of scenario's te ontgrendelen.

PUNTEN HALEN

Per stap, opdracht of (inter)actie kan de speler PUNTEN verdienen of verliezen. De eindscore wordt dan aan het einde van het spel getoond. Hieraan kan een succespercentage of slagingspercentage worden gekoppeld om de voortgang van de speler in het scenario of niveau te valideren. Punten scoren is een belangrijk element bij het gamificeren van uw simulatie of interactieve handleiding.

SCOREBORD

De kern van een goede kennisborging is dat de kennis "betekenisvol en interessant" moet zijn. Als instrument kun je de competatieve instelling van de cursist zelf aanspreken en hiervoor een LEADER BOARD gebruiken. Een LEADER BOARD is beschikbaar en per level eenvoudig in te stellen.

 INSTRUCTIE

Gesproken of geschreven teksten kunnen een zeer krachtig hulpmiddel zijn om uw speler te ondersteunen. In elke stap van het spel kan TEKST real time worden toegevoegd of verbeterd. Ook kunt u extra aandacht voor de tekst vragen door het beeld te stoppen of te blurren.

TEKST NAAR SPRAAK

Als kennisontwikkelaar kunt u gesproken tekst toevoegen die als geschreven tekst kan worden bewerkt. Geen ingewikkeld voice-overproces, typ gewoon en laat het spel tegen je praten. Dit proces is altijd beschikbaar via de TEXT TO SPEECH-functionaliteit van VirtualStudio. Je kunt zelfs de stem van de personages kiezen voor nog meer game-ervaring.

CREATIEVE GAMEFLOW

Per stap, opdracht of (inter)actie kan de speler PUNTEN verdienen of verliezen. De eindscore wordt dan aan het einde van het spel getoond. Hieraan kan een succespercentage of slagingspercentage worden gekoppeld om de voortgang van de speler in het scenario of niveau te valideren. Punten scoren is een belangrijk element bij het gamificeren van uw simulatie of interactieve handleiding.

INSTRUCTIES

In het algemeen zijn Game-based Trainingen gemaakt om kennis over te dragen. VirtualStudio biedt een breed scala aan INSTRUCTIE-mogelijkheden, zoals geschreven of gesproken tekst, afbeeldingen, audio en video. Als de speler vastloopt, kunnen deze instructies worden herhaald voor verdere verduidelijking. Als instructeur heb je de controle over het herhalen van zo'n instructie of het verfijnen van de handeling.

ROLGEBASEERDE GEBRUIKERS

VirtualStudio is een onafhankelijke toolbox die ook gebruikersbeheer op rolbasis biedt. Creëer, wijzig, deactiveer en verwijder gebruikers en nodig gebruikers uit om zelf gebruikers aan te maken in de toolbox. Kies uit verschillende authenticatiemethoden, zoals domeinvalidatie of het gebruik van een registratiecode om te voorkomen dat ongeautoriseerde spelers toegang krijgen tot de inhoud van het spel.

bottom of page